Daarnaast wordt er in onze gaanderij steeds kunst tentoongesteld, want de hersenen hebben minstens evenveel recht op prikkels als de smaakpapillen.

Vanaf 24/6 verwelkomen we een nieuwe kunstenaar:

contact : 0477-568 684                  bmeys.art@gmail.com

Ik ben geboren in Sint-Truiden in 1967 en woon met mijn prachtig gezin in het mooie, landelijke Velm.

Creativiteit heeft op één of andere manier altijd in mij gezeten, maar mijn passie voor schilderen is pas later onstaan…een eerder toevallige ontdekking naar aanleiding van een sportkwetsuur die me weken lang aan huis gekluisterd hield. Een geluk bij een ongeluk is gebleken want ik ben niet meer gestopt met schilderen. Van nature uit ben ik een zeer ongeduldig iemand, maar ik heb ontdekt dat schilderen mijn hoofd leeg maakt en me tot rust brengt en daar wil ik zoveel mogelijk van blijven genieten.

Ik heb me als autodidact zelf een schildertechniek en -stijl eigen gemaakt, vrij van alle academische invloeden of theorieën. Het resultaat hiervan zijn zeer kleurrijke, abstract-figuratieve schilderijen op doek met een sterk lijnenspel waarin de figuren helemaal in elkaar lijken over te lopen.

Iedereen ontdekt wel iets anders in mijn werken en dat vind ik er net zo leuk aan. Mijn inspiratie komt uit alledaagse dingen waar mens en dier vaak centraal staan. Ik vind het ook heel boeiend om in opdracht over een persoon of thema een werk te maken waarin ik dan typische kenmerken van het onderwerp tracht te bundelen en weer te geven in mijn eigen stijl.

https://www.facebook.com/bmeys.art/

“Haar beslissing om geen kunstopleiding te volgen, heeft naar mijn aanvoelen rustgevend gewerkt.  Leraren, opleidigen noch theorieën hebben onrust kunnen zaaien. Interpretatie gaat voor op de techniek. Kleur gaat voor op de theorie. Gevoel komt voor het verstand.

Ieder doek vertaalt een emotie die voortvloeit uit een krachtige lijnvoering en een levendig kleurenpallet. .

Een schilderij van Brenda Meys raakt dan ook onmiddelllijk.  Geen uitleg, geen complex verhaal dat moet verteld worden om de emotie te vatten.  Dit getuigt van puurheid en intensiteit, een “Joie de vivre” dat van haar doeken spat…”

Katrien Dessers

Galerij Dessers, Hasselt