Missie & Visie

Brasserie ‘De Oude Vismijn’ wil eerst en vooral uiteraard een plaats zijn waar het goed toeven is, met lekker eten, een heerlijk drankje en dit alles in een aangename sfeer.

Daarnaast wordt er in onze gaanderij steeds kunst tentoongesteld, want de hersenen hebben  minstens evenveel recht op prikkels als de smaakpapillen. Tevens kan men in onze lounge bar, neergevleid in een comfortabele zetel, ook genieten van een goed boek terwijl de achtergrond opgeluisterd wordt door aangename jazzklanken.

 

Dit is echter niet de enige manier waarop wij ons willen onderscheiden. Iedereen heeft vandaag de mond vol van ‘ecologie’, in ‘De Oude Vismijn’ is dit echter geen modewoord maar een integraal deel van ons DNA. Zo gebruiken wij de Leie, die naast ons gebouw gelegen is, om de verwarming- en koelingsystemen van energie te voorzien middels een warmtepomp. Waarom je toevlucht nemen tot andere bronnen wanneer zoveel energie letterlijk naast de deur stroomt?

 

Een horecazaak brengt uiteraard ook altijd afval met zich mee maar wij engageren ons om zo weinig mogelijk te verspillen. Ondertussen wordt het afval overal verplicht gescheiden gesorteerd en doen reeds veel zaken aan recyclage maar met ‘De Oude Vismijn’ willen wij nog eens stap verder gaan. Samen met onze partner Ivago stellen wij ons kandidaat om in 2016 het eerste restaurant te worden waar het gegaarde voedsel wordt gesplitst. Dit betekent dat de voedselresten terug in de voedselkring kunnen worden opgenomen.

In onze keuken werken we graag met dagverse én locale producten. Jammer genoeg is dit niet altijd mogelijk maar het is wel een streefdoel. We wijken ook niet af van onze wens om seizoensgebonden gerechten te serveren. Hierdoor is de kaart uiteraard beperkt en kan het soms gebeuren dat een gerecht tegen het einde van de dag niet meer verkrijgbaar is. Maar dit maakt volgens ons deel uit van koken volgens de seizoenen en het marktaanbod.

 

Het spreekt voor zich dat onze gerechten huisbereid zijn maar voor sommige zaken, zoals het gebak, werken wij graag samen met plaatselijke leveranciers (in dit voorbeeld Julie’s House). Indien dit het geval is vermelden wij uiteraard steeds de naam van onze partner op de kaart.

 

Ecologisch, lokaal, seizoensgebonden, eerlijk en vooral heerlijk, dat moet een bezoek aan ‘De Oude Vismijn’ zijn. Bij ons kan je met een gerust hart genieten, daar streven we naar.